Strategia

Outotec pyrkii tarjoamaan asiakkailleen parhaat työkalut tuottavuuden parantamiseksi hyödyntäen johtavia teknologioitaan ja elinkaaripalveluja.

Toiminta-ajatuksena 'maapallon luonnonvarojen kestävä hyödyntäminen' pyrimme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin. Turvallisuus on pitkään ollut teollisuudenalamme tärkeä tavoite. Yhä enemmän myös ympäristötehokkuus ja sosiaalinen toimilupa ovat asiakkaidemme prioriteetteja, eikä vähiten kiristyvän sääntelyn vuoksi.

Viisi strategista teemaamme

Asiakkaat: Lisääntyneen kilpailun vuoksi pyrimme kehittämään toimintamme asiakaskeskeisyyttä.

Palveluliiketoiminta: Palveluliiketoiminnan kasvun vauhdittaminen on tärkeää kestävän kannattavuuden saavuttamiseksi. Uusi Services-liiketoimintayksikkö on muodostettu johtamaan palvelutarjonnan kehittämistä ja kasvun aikaansaamista sekä kehittämään asiakaspalvelua.

Tuotteiden kilpailukyky: Pyrimme parantamaan tuotteidemme kilpailukykyä digitalisaation avulla sekä lisäämällä tuotteiden energiatehokkuutta ja pienentämällä niiden ympäristövaikutuksia. Pyrimme myös pienentämään kuluja, suunnittelemalla tuotteet edullisemmiksi tinkimättä laadusta ja lisäämällä hankintaa edullisemman kustannustason maista.

Kannattavuus: Viime vuosien tehokkaiden kustannussäästötoimenpiteiden jälkeen pyrimme toimimaan kustannustehokkaasti ja rajoittamaan kiinteiden kulujen kasvua liikevaihdon kasvaessa.

Henkilöstö: Pyrimme parantamaan useiden säästövuosien aikana laskenutta henkilöstön tyytyväisyyttä ja sitoutumista, ensijaisesti luomalla selkeämmän toimintamallin, lisäämällä avoimuutta ja panostamalla muun muassa johtamiskoulutukseen ja sisäiseen työkiertoon.